skip to Main Content

We leven in een drukke wereld met veel prikkels. Die prikkels kunnen voor onbalans zorgen. Niet alleen het zenuwstelsel kan overprikkeld raken, ook allerlei fysieke ongemakken kunnen tot uiting komen. Het lichaam geeft de signalen met een reden. Yoga helpt je om meer in contact te komen met jezelf en te leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. (Pralaya) Yoga kan je hier goed bij helpen en heeft talloze voordelen zoals:

Vermindering van stress

Meer energie en ontspanning

Ontdekken van je lichamelijke en geestelijke grenzen

Verbetering van de algehele houding

Versoepelen en stabiliseren van de gewrichten

Verlengen en versterken van de spieren

Versterken van het hart

Verbeteren van de ademhaling en grotere longinhoud

Verbeteren van de bloedsomloop

Verbeteren van de weerstand

Verbeteren van zelfacceptatie

Normaliseren van het gewicht

Afname van angst en depressie

Verbeteren van slaap en balans

Verbeteren van humeur en geheugen

Positief effect op zenuwstelsel, klieren en interne organen

Yoga is een filosofie en al meer dan vijfduizend jaar oud. Het is ontstaan in India en wordt vaak vertaald met “verenigen” of “verbinden”. Door yoga ontdek en ontwikkel je levenskracht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Door eenzijdigheid in onze bewegingen kunnen er blokkades ontstaan. Deze kunnen leiden tot ziekten en ongemakken, omdat de energie niet vrij kan stromen. Door de verschillende houdingen, met de juiste uitlijning, focus en ademhaling open je lichaam en geest. Zo activeer je de energiestroom en kun je blokkades ontdekken, verminderen en/of uit je systeem halen.

Je zult merken dat yoga meer is dan alleen een les of workshop. Als je er regelmatig mee bezig bent zal je ook merken dat het je hele leven kan veranderen. Yoga bestaat uit 8 paden te weten: Hoe zorg je goed voor jezelf,  hoe zorg je goed voor anderen, houdingen om het lichaam te openen en te versterken, controle van ademhaling, beheersen van de zintuigen, concentratie, meditatie en tot slot de staat waarin dit allemaal samenvloeit, waar pure vrede en liefde is en waar je voorbij het ik-besef gaat. Als je dat steeds meer meeneemt in je dagelijks leven kun je jezelf op allerlei vlakken ontwikkelen, steeds dieper gaan in jezelf en zelfredzaam worden!

Tijdens workshops of lessen nemen we de tijd om te voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Door alle drukte en stress in het dagelijks leven is dat iets wat we vaak vergeten!

Enkele impressies van de Yogastudio in Loenen

Heb je zin om een dagje op te komen laden in Loenen met een inspirerende workshop? Je bent van harte welkom!

Back To Top