skip to Main Content

In de hectische wereld waarin we leven, zoeken we steeds vaker naar rust en een moment voor onszelf. Yoga kan je hierbij helpen. Bij yoga hoef je niet te presteren, het is vooral belangrijk te voelen wat je zelf kunt. Bij regelmatige en juiste beoefening kan yoga vele voordelen hebben zoals:

Vermindering van stress

Meer energie en ontspanning

Ontdekken van je lichamelijke en geestelijke grenzen

Verbetering van de algehele houding

Versoepelen en stabiliseren van de gewrichten

Verlengen en versterken van de spieren

Versterken van het hart

Verbeterde van de ademhaling en grotere longinhoud

Verbeteren van de bloedsomloop

Verbeteren van de weerstand

Verbeteren van zelfacceptatie

Normaliseren van het gewicht

Afname van angst en depressie

Verbeteren van slaap en balans

Verbeteren van humeur en geheugen

Positief effect op zenuwstelsel, klieren en interne organen

Yoga is een filosofie en al meer dan vijfduizend jaar oud. Het is ontstaan in India en wordt vaak vertaald met “verenigen” of “verbinden”. Door yoga ontdek en ontwikkel je levenskracht op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Door eenzijdigheid in onze bewegingen kunnen er blokkades ontstaan. Deze kunnen leiden tot ziekten en ongemakken, omdat de energie niet vrij kan stromen. Door de verschillende houdingen, met de juiste uitlijning, focus en ademhaling open je lichaam en geest. Zo activeer je de energiestroom en kun je blokkades ontdekken, verminderen en/of uit je systeem halen.

Er is aandacht voor allerlei aspecten van yoga, zoals goed zorgen voor jezelf en anderen, houdingen, ademhaling, beheersen van de zintuigen, concentratie en meditatie om jezelf verder te kunnen ontwikkelen.

Neem de tijd gedurende een les om te voelen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dat vergeten we (soms) door de drukte en stress in het dagelijks leven.

Enkele impressies van onze yogastudio

Op een leuke en ontspannen manier kennis maken met yoga in onze studio? We helpen je graag verder.

Back To Top