skip to Main Content

Tijdens een workshop komen verschillende aspecten aan bod zoals lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en mindfulness. Je krijgt nuttige informatie en leert voelen hoe je je lichaam en geest beter met elkaar in balans kan brengen. Iedereen kan aan de workshops meedoen (tenzij specifiek aangegeven), want er zijn talloze aanpassingen mogelijk. Zo kan je uit de workshop halen wat nodig is voor je ontwikkeling.

Alle workshops zijn van 10.00 tot 16.00 u en geheel verzorgd. Je krijgt een heerlijke lunch, thee/water gedurende de dag en informatie over de workshop mee op papier. De lunch is verantwoord en gezond met aandacht voor puur/biologisch, lactose-, suiker- en glutenarm en zoveel mogelijk van het seizoen en uit de omgeving. Een workshop is te volgen voor € 75,–.

Wil je blijven logeren, dan kan dat ook! We hebben een mooie, ruime logeerkamer met eigen ingang, douche en toilet. Ook zijn er openslaande deuren naar de tuin toe. Het is mogelijk om met maximaal 3 personen te overnachten voor € 50,– pp per nacht. De overnachting is geheel verzorgd inclusief diner en ontbijt (puur en gluten-, lactose- en suikerarm). Er zijn zelfs fietsen te leen zodat je lekker op pad kunt om heerlijk te genieten van de mooie natuur hier!

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshops:

Privéles Yoga / vrijgezellenfeest / groepsuitje

In Loenen ben je ook van harte welkom voor een les of workshop op maat. Dat kan alleen of met een groep.

Heb je hulp nodig in je ontwikkeling of zijn er bepaalde gezondheidsklachten waar je wat aan wilt doen, laat het me weten. De locatie is ook erg geschikt voor vrijgezellenfeesten, groepsuitjes enz. Vrijwel alles kan. Een halve dag of hele dag, met of zonder lunch. In combinatie met een heerlijke boswandeling of yoga buiten in het gras. En volop keuze uit thema’s zoals bekken, schouders, rug, yoga nidra, ontspanning, restorative yoga, meditatie, ademhaling. Wil je meer weten vraag gerust naar de mogelijkheden!

Workshop: Pralaya Yoga

Op zondag 15 maart van 10.00 tot 16.00 u € 75,– (achteroverbuigingen)
Op zondag 24 mei van 10.00 tot 16.00 u € 75,– (Zonnegroeten)

De workshop is vooral geschikt voor iedereen die voorkeur heeft voor wat intensievere lessen

Heb je de discipline om zelf thuis aan de slag te gaan, dan is dit een dag om niet te missen! We gaan deze dag stap voor stap doornemen hoe je je eigen les kan samenstellen. Wat een handige volgorde is qua houdingen, waar je op kan letten en hoe je het leuk en uitdagend kan houden. Natuurlijk is er ook aandacht voor ademhaling en ontspanning, want dat hoort zeker in een zelfgemaakte les thuis. Je krijgt informatie en houdingen mee op papier zodat je het rustig na kan lezen!

Workshop: Schatgraven voor ouder en kind

Zaterdag 2 mei van 10.00 tot 16.00 u – Yoga & Schatgraven voor ouder en kind (7 t/m 12 jaar)

In deze fijne workshop bundelen Kindercoach Anja van der Hoek (etnakindercoaching.nl) en Yogadocente Evelien Wanrooij (yoga-elementsoflife.nl) hun krachten. Je bent van harte welkom in het mooie Loenen op de Veluwe waar we een prachtige plek hebben om in alle rust en ruimte samen te zijn!

Wat is het toch belangrijk om tijd en exclusieve aandacht aan je kind(eren) te besteden. We kunnen zoveel leren van elkaar. In deze mooie workshop ga je met elkaar de diepte in en kunnen jullie daardoor nog beter op elkaar inspelen. We gebruiken daarvoor het spel Schatgravers. Het is een heerlijk spel om je eigen schatten (kwaliteiten) te ontdekken en die van de ander. Door de leuke en lichte opdrachtjes ontstaat een positieve sfeer en veel verbinding. En dat in combinatie met yoga en de natuur. Een fantastische dag om samen te delen, lachen, voelen en verdiepen. Bij mooi weer gaan we picknicken tijdens de lunch. En jullie krijgen informatie mee op papier. Dan kunnen jullie thuis verder met al het moois dat jullie meenemen deze dag.

De dag is inclusief gezonde picknick/lunch (deels gluten-, lactosse- en suikerarm), thee, koffie, water en een hand-out. Te volgen voor € 125,– per stel (ouder/verzorger en kind).

Workshop: Aandacht voor je buik/darmen

Op zondag 5 april van 10.00 tot 16.00 u € 75,–

Je darmen zijn enorm belangrijk. Ze bepalen voor een groot deel je weerstand en de directe link met je brein is sterk. Door stress, (verkeerde) voeding, emoties ed kunnen de darmen uit balans raken. Dat heeft invloed op je helderheid, energieniveau, immuunsysteem enz. In mezelf en bij mijn dochter ervaar ik het effect van onbalans in de darmen. Dit heeft een schat aan informatie opgeleverd die ik graag wil doorgeven. Door oa stress worden de darmen tijdelijk doorlaatbaar. Als dit lang genoeg duurt kunnen er allerlei reacties ontstaan zoals gevoeligheid voor voedingsmiddelen, prikkelbaar darmsyndroom (overprikkelde darmen/overprikkeld brein). Breng weer rust in het lichaam, in je darmen! Dit leer je in deze interessante workshop! Deze workshop is te volgen voor € 75,– incl gezonde lunch (afgestemd op de darmen uiteraard!), thee/water/koffie en een hand-out.

Workshop: Element hout (lever/galblaas)

Op zaterdag 28 maart van 10.00 tot 16.00 u met Cindy Kooijman en Evelien Wanrooij € 89,–

Een bijzondere workshop waarin we yoga & qi gong met elkaar gaan combineren en verbinden. Er zijn vele raakvlakken tussen yoga en qi gong. Kom ervaren hoe je het element hout aandacht kunt geven en onbalans kunt verminderen. Dit element heeft oa te maken met woede/irritatie, problemen met doorbloeding, ogen, nagels, lever en galblaas. Met eenvoudige en effectieve oefeningen kun je weer ruimte maken en meer vrijheid ervaren. Je krijgt informatie mee op papier.

Workshop: Kaakyoga & DFL

Zaterdag 25 april van 10.00 tot 16.00 u met Thessa Thijs en Evelien Wanrooij € 89,–

Velen kampen met klachten in het kaakgebied. Tijdens deze verhelderende workshop leer je voelen in het kaakgebied en ervaren wat nodig is om daar meer balans te krijgen. De kaken hebben te maken met de DFL (deep front line). Dit is een fasciale lijn in het midden van het lichaam en naast de kaken heeft deze lijn ook te maken met oa psoas en het middenrif. Vrijwel voor iedereen een leerzame workshop om te openen in het lichaam. Met de oefeningen op papier kan je hiermee zelf thuis aan de slag.

Workshop voor bedrijven

Heerlijke workshops om uw medewerkers te laten ontspannen en opladen. In een mooie en natuurlijke omgeving, inclusief heerlijke en gezonde lunch. De workshop kan geheel op maat gemaakt worden.

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers iets bieden om de werkdruk te verminderen. Yoga is daarbij een prima keuze! Als er vooral fysieke klachten zijn kunnen we daar de nadruk op leggen. Pralaya Yoga is erg geschikt om klachten als RSI, rugproblemen en stress te verminderen. Het is ook mogelijk vooral te richten op ontspanning dmv meditatie/yoga nidra ed. Er zijn opties om te leren hoe je tijdens een werkdag tussendoor kan ontspannen en een betere balans kan vinden. Oefeningen zijn ook mogelijk achter je bureau die zeer effectief kunnen zijn.

Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een passende offerte.

In vrijwel alle lessen pas ik Pralaya Yoga toe. Mijn Amerikaanse leraar Robert Boustany heeft deze vorm van yoga bedacht en uitgewerkt. Hij heeft de houdingen zo aangepast dat ze gunstig kunnen werken voor onze Westerse manier van leven. Je kunt het lichaam vrijer maken door oa het bindweefsel (fascia) in je lichaam los(ser) te maken en bepaalde spieren te versterken. Door goed uit te lijnen en stabiliteit te brengen rondom gewrichten kan het lichaam weer in balans komen. Daardoor kan de energie beter gaan stromen wat kan helpen om allerlei “klachten” te verminderen. De houdingen kunnen goed ondersteunen bij o.a. rugklachten, nek- en schouderklachten, bekkenproblemen, knieproblemen en stress.

Back To Top