skip to Main Content

Tijdens een workshop komen verschillende aspecten aan bod zoals lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en mindfulness. Je krijgt nuttige informatie en leert voelen hoe je je lichaam en geest beter met elkaar in balans kan brengen. Iedereen kan aan de workshops meedoen (tenzij specifiek aangegeven), want er zijn talloze aanpassingen mogelijk. Zo kan je uit de workshop halen wat nodig is voor je ontwikkeling.

Alle workshops zijn van 10.00 tot 16.00 u en geheel verzorgd. Je krijgt een heerlijke lunch, thee/water gedurende de dag en informatie over de workshop mee op papier. De lunch is verantwoord en gezond met aandacht voor puur/biologisch, lactose-, suiker- en glutenarm en zoveel mogelijk van het seizoen en uit de omgeving. Een workshop is te volgen voor € 75,–.

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshops:

Privéles Yoga (ook zwangerschapsyoga)

In Loenen ben je ook van harte welkom voor een privéles. Heb je hulp nodig in je ontwikkeling of zijn er bepaalde gezondheidsklachten waar je wat aan wilt doen, laat het me weten. Er zijn goede mogelijkheden als je bijvoorbeeld rugklachten hebt, bekkenproblemen, nekklachten, schouderklachten, darmproblemen, moeite met je ademhaling en/of ontspanning, overprikkeling van het zenuwstelsel.

Wil je priveles zwangerschapsyoga volgen, dan kan dat ook. Er verandert veel bij een vrouw tijdens de zwangerschap, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Zelf heb ik 3 kinderen (onze oudste zoon Senno en onze tweeling Lanissa en Colin). Door zowel de zwangerschap van een eenling als een tweeling heb ik veel nuttige informatie opgedaan tijdens die periodes. Wil je zwangerschapsyoga liever niet in groepsverband volgen of heb je behoefte aan enkele lessen dan kun je kiezen voor privéles. De lessen stemmen we dan helemaal af op wat er voor jou nodig is.

Workshop: Maak je eigen (Pralaya) les

Op zondag 29 september of zaterdag 5 oktober van 10.00 tot 16.00 u

De workshop is vooral geschikt voor iedereen die voorkeur heeft voor wat intensievere lessen

Heb je de discipline om zelf thuis aan de slag te gaan, dan is dit een dag om niet te missen! We gaan deze dag stap voor stap doornemen hoe je je eigen les kan samenstellen. Wat een handige volgorde is qua houdingen, waar je op kan letten en hoe je het leuk en uitdagend kan houden. Natuurlijk is er ook aandacht voor ademhaling en ontspanning, want dat hoort zeker in een zelfgemaakte les thuis. Je krijgt informatie en houdingen mee op papier zodat je het rustig na kan lezen!

Workshop: Een dag voor jezelf!

Op zaterdag 19 oktober of zaterdag 14 december van 10.00 tot 16.00 u

Een heerlijke dag in het mooie Loenen met verschillende houdingen (oa yin/restorative), Yoga Nidra, ademhaling enz om het lichaam te openen en ontspannen! Kortom een dag helemaal voor jezelf om lekker op te laden. Je krijgt informatie en houdingen mee op papier zodat je het thuis rustig na kan lezen!

Workshop: Pralaya Yoga voor nek/schouders/bovenrug

Op zaterdag 2 november van 10.00 tot 16.00 u

Deze leerzame workshop geeft je meer verdieping en is erg interessant om te volgen bij nek/schouder/bovenrug klachten. De houdingen die gebruikt worden bij Pralaya Yoga zijn erg effectief om de gebieden van armen, bovenrug en nek/schouders te openen en sterker te maken. Eerst zorgen dat er ruimte komt voordat je gaat versterken! Je leert deze dag hoe je de houdingen veilig kunt doen en waar je op kan letten. Houdingen en informatie krijg je mee op papier zodat je het thuis rustig na kan lezen en zelf aan de slag kan gaan!

Workshop: Yoga Nidra & Pranayama

Even een moment om heerlijk te ontspannen! Via de ademhaling (pranayama) is er al veel mogelijk in het lichaam. Ze noemen het ook wel de brug tussen het fysieke en het mentale lichaam. Ervaar hoe je via de ademhaling (en verschillende technieken) het lichaam kan openen en ontspannen. Dit in combinatie met Yoga Nidra (ook wel yoga slaap genoemd) zal je helpen diep te ontspannen en weer lekker op te laden. Je krijgt tools om ook thuis verder te gaan. Je krijgt informatie mee op papier.

Workshop: Pralaya Yoga voor onderrug/bekken (psoas)

Velen kampen met klachten in de onderrug en/of problemen in het bekken/bekkenbodem. Dit heeft vaak vooral te maken met zwakte in de benen. Tijdens deze dag hebben we goed de tijd om dit gebied door te nemen en effectieve oefeningen te doen om de probleemgebieden echt aan te pakken! We gaan houdingen doen om je specifiek te laten voelen waar ruimte mag komen en wat je kan versterken. Pralaya Yoga kan je goed helpen om je lichaam beter in balans te krijgen. Met de oefeningen op papier kan je hiermee zelf thuis aan de slag.

Bedrijfsyoga

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers iets bieden om de werkdruk te verminderen. Yoga is daarbij een goede keuze, want het heeft talloze voordelen. Pralaya Yoga is erg geschikt om klachten als RSI, rugproblemen en stress te verminderen. Ook leer je hoe je tijdens een werkdag tussendoor kan ontspannen en een betere balans kan vinden. Oefeningen zijn ook mogelijk achter je bureau die zeer effectief kunnen zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden om medewerkers met yoga in aanraking te laten komen. Interesse? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een passende offerte.

In vrijwel alle lessen pas ik Pralaya Yoga toe. Mijn Amerikaanse leraar Robert Boustany heeft deze vorm van yoga bedacht en uitgewerkt. Hij heeft de houdingen zo aangepast dat ze gunstig kunnen werken voor onze Westerse manier van leven. Je kunt het lichaam vrijer maken door oa het bindweefsel (fascia) in je lichaam los(ser) te maken en bepaalde spieren te versterken. Door goed uit te lijnen en stabiliteit te brengen rondom gewrichten kan het lichaam weer in balans komen. Daardoor kan de energie beter gaan stromen wat kan helpen om allerlei “klachten” te verminderen. De houdingen kunnen goed ondersteunen bij o.a. rugklachten, nek- en schouderklachten, bekkenproblemen, knieproblemen en stress.

Back To Top