skip to Main Content

Tijdens een workshop komen verschillende aspecten aan bod zoals yogahoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en mindfulness. Je krijgt nuttige informatie en leert voelen hoe je je lichaam en geest beter met elkaar in balans kan brengen. Iedereen kan aan de workshops meedoen (tenzij specifiek aangegeven), want er zijn talloze aanpassingen mogelijk. Zo kan je uit de workshop halen wat nodig is voor je ontwikkeling.

Er zijn verschillende workshops met uiteenlopende thema’s. Je kunt workshops volgen die 2 uur duren, een workshop van een halve dag of een geheel verzorgde workshop van een hele dag. De workshops van hele dagen zijn van 10.00 tot 16.00 u en je krijgt dan ook een heerlijke lunch en een hand-out mee voor thuis. De lunch is verantwoord en gezond met aandacht voor puur/biologisch, lactose-, suiker- en glutenarm en zoveel mogelijk van het seizoen en uit de omgeving.

Vind je het leuk om met een eigen groep of een bedrijf te komen dan kan dat. We maken de workshop dan geheel op maat. Leuk voor een vrijgezellenfeest, jubileum, uitje met vrienden of familie. En natuurlijk ook heel fijn om met je collega’s te komen voor een heerlijke workshop “bedrijfsyoga”. Wil je meer weten over de mogelijkheden, stuur me dan een mailtje voor een vrijblijvende suggestie.

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshops:

Privéles Yoga / vrijgezellenfeest / groepsuitje

In Loenen ben je ook van harte welkom voor een les of workshop op maat. Dat kan alleen of met een groep.

PRIVELES
Heb je hulp nodig in je ontwikkeling of zijn er bepaalde gezondheidsklachten waar je wat aan wilt doen, neem dan contact met me op. Er zijn talloze mogelijkheden om met de “hulpvraag” aan de slag te gaan. Via yoga, ontspanning, voeding, gongbad ed zijn er mooie ingangen om meer rust te krijgen in jezelf. Daardoor kun je gaan herstellen op diep niveau.

VRIJGEZELLENFEEST / GROEPSUITJE / FAMILIEFEEST
De locatie is ook erg geschikt voor vrijgezellenfeesten, groepsuitjes enz. Vrijwel alles kan. Een halve dag of hele dag, met of zonder lunch. In combinatie met een heerlijke boswandeling of yoga buiten in het gras. En volop keuze uit thema’s zoals bekken, schouders, rug, yoga nidra, ontspanning, restorative yoga, meditatie, ademhaling. Wil je meer weten vraag gerust naar de mogelijkheden!

Workshop: Pralaya Yoga - Zonnegroeten

Op zondag 13 september (intensief – VOL)
Op zondag 25 oktober ( basis – nog 2 plekken)
Op zondag 1 november (intensief)

De workshops op 13 september en 1 november zijn vooral geschikt voor iedereen die voorkeur heeft voor wat intensievere lessen. De workshop op 25 oktober is milder en gericht op de groepen vanuit de hatha yoga.

We gaan deze dag aan de slag met Zonnegroeten ala Pralaya. Je krijgt zo een goede basis en kan in korte tijd oa het immuunsysteem een oppepper geven (door vloeiende beweging/cardio) , ruimte maken in strakke gebieden (fascia), spieren versterken waar nodig en lengte (en breedte) maken tot in alle uiteinden (goed voor meridianen/chakra’s). En je leert heel veel over juiste houding en beweging. Het helpt dus zeker om ook de losse houdingen beter te voelen/begrijpen!

De workshop is van 10.00 tot 16.00 u incl heerlijke lunch, thee/koffie/water en hand-out. Je kunt de workshop volgen voor € 75,–.

Workshop: Ouder en kind (7-12 jaar) HSP

Zondag 15 november van 09.00 tot 13.00 u – workshop: Ouders met hooggevoelige kinderen van 7 -12 jaar

Conny van Aequilibria en Evelien van Yogastudio Elements of Life bundelen hun krachten. Samen hebben we een HSP workshop ontworpen om ouder & kind koppels verder te helpen met hun hooggevoeligheid.

Allebei zijn we moeder van 3 prachtige en heel verschillende “gevoelige” kinderen. Door onze kinderen en onze opleidingen hebben we heel wat mogen leren. Loslaten en ieder kind de ruimte geven om te ontwikkelen is voor hen nodig. Een mooi en vaak uitdagend proces, waarbij het soms als ouder lastig is om ook rekening te houden met je eigen hoogsensitiviteit.

Er is aandacht voor:

  • omgaan met emoties
    prikkelgevoeligheid
    ontladen en opladen
    in je kracht blijven

Samen leer je als ouder en kind wat voor jullie goed werkt. We werken in kleine groepen van maximaal 5 koppels. We maken er een informatieve, interactieve en gezellige tijd van. Zo voelen en zien kinderen (en hun ouders) dat ze niet de enige zijn.

Willen jullie meedoen, dan kan dat voor € 75,– per koppel.

Workshop: darmen

Op zondag 29 november van 10.00 tot 16.00 u

Je darmen zijn enorm belangrijk. Ze bepalen voor een groot deel je weerstand en de directe link met je brein is sterk. Door stress, (verkeerde) voeding, te weinig/verkeerde beweging, emoties ed kunnen de darmen uit balans raken. Dat heeft invloed op je helderheid, energieniveau, immuunsysteem en ga zo maar door. In mezelf en bij mijn dochter ervaar ik het effect van onbalans in de darmen. Dit heeft een schat aan informatie opgeleverd die ik graag wil doorgeven. Door oa stress worden de darmen tijdelijk doorlaatbaar. Als dit lang genoeg duurt kunnen er allerlei reacties ontstaan zoals gevoeligheid voor voedingsmiddelen, prikkelbaar darmsyndroom (overprikkelde darmen/overprikkeld brein). Breng weer rust in het lichaam, in je darmen. Vanuit Ayurveda zijn er ook mooie en nuttige tips. Dit leer je allemaal in deze interessante workshop!

De workshop is te volgen voor € 75,– incl gezonde lunch (afgestemd op de darmen uiteraard!), thee/water/koffie en een hand-out.

Workshop: Yoga Nidra

Op zondag 11 oktober van 09.00 tot 12.30 u

Een dagdeel om heerlijk te ontspannen. Met aandacht voor de ademhaling (pranayama). Ze noemen de ademhaling ook wel de brug tussen lichaam en geest. Ervaar hoe je via de ademhaling (en verschillende technieken) het lichaam kan openen en ontspannen. Dit in combinatie met Yoga Nidra (diepe ontspanning)  zal je helpen om helemaal op te laden en dit ook zelf thuis te gaan gebruiken. Yoga Nidra noemen ze ook wel yoga slaap waarbij je bewust blijft tijdens de ontspanning. Heel mooi en waardevol om dat toe te voegen in het dagelijks leven!

De workshop is te volgen voor € 50,–

De workshop is incl gezonde lunch, thee/water/koffie en hand-out en kun je volgen voor € 75,–

Workshop: Kaakyoga & DFL

Zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 u met Thessa Thijs en Evelien Wanrooij € 89,–

Wat is er veel te ontdekken in het kaakgebied! Thessa Thijs (www.kaakyoga.nl) is al 2x eerder in de studio geweest en mede door haar tips heb ik zoveel ontdekt in mijn lichaam. Ze komt naar Loenen om een workshop te geven samen met mij. Heb je al eerder meegedaan met een workshop van Thesssa dan is een tweede keer zeker aan te raden. Je hoort elke keer weer andere dingen en door herhaling kun je steeds meer en dieper voelen/begrijpen! Tijdens deze interessante workshop zorgt Thessa  voor het deel kaakyoga en ik speel daar op in door jullie verder mee te nemen in the deep front line. Dit is een fasciale lijn in het lichaam die oa te maken heeft met de kaken en  bijvoorbeeld ook met psoas en het middenrif. Een leerzame workshop met dubbele hand-out en incl lunch, thee/water/koffie  te volgen voor € 89,–.

Workshop voor bedrijven

Heerlijke workshops om uw medewerkers te laten ontspannen en opladen. In een mooie en natuurlijke omgeving, inclusief heerlijke en gezonde lunch. De workshop kan geheel op maat gemaakt worden.

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers iets bieden om de werkdruk te verminderen. Yoga is daarbij een prima keuze! Als er vooral fysieke klachten zijn kunnen we daar de nadruk op leggen. Pralaya Yoga is erg geschikt om klachten als RSI, rugproblemen en stress te verminderen. Het is ook mogelijk vooral te richten op ontspanning dmv meditatie/yoga nidra ed. Er zijn opties om te leren hoe je tijdens een werkdag tussendoor kan ontspannen en een betere balans kan vinden. Oefeningen zijn ook mogelijk achter je bureau die zeer effectief kunnen zijn.

Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een passende offerte.

In vrijwel alle lessen pas ik Pralaya Yoga toe. Mijn Amerikaanse leraar Robert Boustany heeft deze vorm van yoga bedacht en uitgewerkt. Hij heeft de houdingen zo aangepast dat ze gunstig kunnen werken voor onze Westerse manier van leven. Je kunt het lichaam vrijer maken door oa het bindweefsel (fascia) in je lichaam los(ser) te maken en bepaalde spieren te versterken. Door goed uit te lijnen en stabiliteit te brengen rondom gewrichten kan het lichaam weer in balans komen. Het geeft steeds meer lengte en ontspanning van de wervelkolom en daardoor kan de energie beter gaan stromen wat kan helpen om allerlei “klachten” te verminderen. De houdingen kunnen goed ondersteunen bij o.a. rugklachten, nek- en schouderklachten, bekkenproblemen, knieproblemen, polsklachten, slaapproblemen, hoofdpijn, stress enz.

Back To Top