skip to Main Content

Tijdens een workshop komen verschillende aspecten aan bod zoals lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en mindfulness. Je krijgt nuttige informatie en leert voelen hoe je je lichaam en geest beter met elkaar in balans kan brengen. Iedereen kan aan de workshops meedoen (tenzij specifiek aangegeven), want er zijn talloze aanpassingen mogelijk. Zo kan je uit de workshop halen wat nodig is voor je ontwikkeling.

Alle workshops zijn van 10.00 tot 16.00 u en geheel verzorgd. Je krijgt een heerlijke lunch, thee/water gedurende de dag en informatie over de workshop mee op papier. De lunch is verantwoord en gezond met aandacht voor puur/biologisch, lactose-, suiker- en glutenarm en zoveel mogelijk van het seizoen en uit de omgeving. Een workshop is te volgen voor € 75,–.

Wil je blijven logeren, dan kan dat ook! We hebben een mooie, ruime logeerkamer met eigen ingang, douche en toilet. Ook zijn er openslaande deuren naar de tuin toe. Het is mogelijk om met maximaal 3 personen te overnachten voor € 50,– pp per nacht. De overnachting is geheel verzorgd inclusief diner en ontbijt (puur en gluten-, lactose- en suikerarm). Er zijn zelfs fietsen te leen zodat je lekker op pad kunt om heerlijk te genieten van de mooie natuur hier!

Lees hieronder meer over de inhoud van de workshops:

Privéles Yoga / vrijgezellenfeest / groepsuitje

In Loenen ben je ook van harte welkom voor een les of workshop op maat. Dat kan alleen of met een groep.

Heb je hulp nodig in je ontwikkeling of zijn er bepaalde gezondheidsklachten waar je wat aan wilt doen, laat het me weten. De locatie is ook erg geschikt voor vrijgezellenfeesten, groepsuitjes enz. Vrijwel alles kan. Een halve dag of hele dag, met of zonder lunch. In combinatie met een heerlijke boswandeling of yoga buiten in het gras. En volop keuze uit thema’s zoals bekken, schouders, rug, yoga nidra, ontspanning, restorative yoga, meditatie, ademhaling. Wil je meer weten vraag gerust naar de mogelijkheden!

Workshop: Pralaya Yoga - Zonnegroeten

Op zondag 13 september van 10.00 tot 16.00 u € 75,– (Zonnegroeten)

De workshop is vooral geschikt voor iedereen die voorkeur heeft voor wat intensievere lessen

We gaan deze dag aan de slag met Zonnegroeten ala Pralaya. Je krijgt zo een goede basis en kan in korte tijd oa het immuunsysteem een oppepper geven (door vloeiende beweging/cardio) , ruimte maken in strakke gebieden (fascia), spieren versterken waar nodig en lengte (en breedte) maken tot in alle uiteinden (goed voor meridianen/chakra’s). En je leert heel veel over juiste houding en beweging. Het helpt dus zeker om ook de losse houdingen beter te voelen/begrijpen!

Incl heerlijke lunch, thee/koffie/water en hand-out

Workshop: Laat de energie stromen

Zondag 23 augustus van 10.00 tot 16.00 u – Laat de energie stromen

Een heerlijke dag om te voelen in je lichaam. Waar stagneert het, waar zijn blokkades in jezelf? En hoe kun je daar de energie weer laten stromen. We gaan verschillende technieken gebruiken vanuit oa Pralaya Yoga, cranio-sacraal therapie, Ayurveda, kinesiologie. Zodra je voelt en weet welke aandacht dat deel van je lichaam nodig heeft kun je gaan herstellen en opbouwen. Soms is er kracht nodig, soms zachtheid, of zijn er organen uit balans. En allemaal gaat het vanuit liefde (ja… liefde voor jezelf!). Je krijgt ook waardevolle tips over bijvoorbeeld voeding, aanraking en ontspanning. Het heeft mij enorm geholpen om te begrijpen wat er in mij gaande is. En vooral ook wat er nodig is om meer vrijheid te ervaren in lichaam, geest en emoties. Dat gaat stapje voor stapje en vooral de positieve veranderingen zijn erg motiverend.

Wil je meedoen dan kan dat voor € 75,– incl heerlijke lunch, thee/water/koffie en een hand-out.

Workshop: Lagere chakra's/darmen

Op zondag 9 augustus van 10.00 tot 16.00 u

Je darmen zijn enorm belangrijk. Ze bepalen voor een groot deel je weerstand en de directe link met je brein is sterk. Door stress, (verkeerde) voeding, te weinig/verkeerde beweging, emoties ed kunnen de darmen uit balans raken. Dat heeft invloed op je helderheid, energieniveau, immuunsysteem en ga zo maar door. In mezelf en bij mijn dochter ervaar ik het effect van onbalans in de darmen. Dit heeft een schat aan informatie opgeleverd die ik graag wil doorgeven. Door oa stress worden de darmen tijdelijk doorlaatbaar. Als dit lang genoeg duurt kunnen er allerlei reacties ontstaan zoals gevoeligheid voor voedingsmiddelen, prikkelbaar darmsyndroom (overprikkelde darmen/overprikkeld brein). Breng weer rust in het lichaam, in je darmen. Vanuit Ayurveda zijn er ook mooie en nuttige tips. Dit leer je allemaal in deze interessante workshop! De workshop is te volgen voor € 75,– incl gezonde lunch (afgestemd op de darmen uiteraard!), thee/water/koffie en een hand-out.

Workshop: Yoga Nidra & Pranayama

Op zondag 6 september van 10.00 tot 16.00 u

Een hele dag om heerlijk te ontspannen. Via de ademhaling (pranayama) is er al veel mogelijk in het lichaam. Ze noemen het ook wel de brug tussen lichaam en geest. Ervaar hoe je via de ademhaling (en verschillende technieken) het lichaam kan openen en ontspannen. Dit in combinatie met Yoga Nidra (diepe ontspanning)  zal je helpen om helemaal op te laden en dit ook zelf thuis te gaan gebruiken. Yoga Nidra noemen ze ook wel yoga slaap waarbij je bewust blijft tijdens de ontspanning. Heel mooi en waardevol om dat toe te voegen in het dagelijks leven!

De workshop is incl gezonde lunch, thee/water/koffie en hand-out en kun je volgen voor € 75,–

Workshop: Kaakyoga & DFL

Zaterdag 26 september van 10.00 tot 16.00 u met Thessa Thijs en Evelien Wanrooij € 89,–

Wat is er veel te ontdekken in het kaakgebied! Thessa Thijs (www.kaakyoga.nl) is al 2x eerder in de studio geweest en mede door haar tips heb ik zoveel ontdekt in mijn lichaam. Ze komt naar Loenen om een workshop te geven samen met mij. Heb je al eerder meegedaan met een workshop van Thesssa dan is een tweede keer zeker aan te raden. Je hoort elke keer weer andere dingen en door herhaling kun je steeds meer en dieper voelen/begrijpen! Tijdens deze interessante workshop zorgt Thessa  voor het deel kaakyoga en ik speel daar op in door jullie verder mee te nemen in the deep front line. Dit is een fasciale lijn in het lichaam die oa te maken heeft met de kaken en  bijvoorbeeld ook met psoas en het middenrif. Een leerzame workshop met dubbele hand-out en incl lunch, thee/water/koffie  te volgen voor € 89,–.

Workshop voor bedrijven

Heerlijke workshops om uw medewerkers te laten ontspannen en opladen. In een mooie en natuurlijke omgeving, inclusief heerlijke en gezonde lunch. De workshop kan geheel op maat gemaakt worden.

Steeds meer bedrijven willen hun medewerkers iets bieden om de werkdruk te verminderen. Yoga is daarbij een prima keuze! Als er vooral fysieke klachten zijn kunnen we daar de nadruk op leggen. Pralaya Yoga is erg geschikt om klachten als RSI, rugproblemen en stress te verminderen. Het is ook mogelijk vooral te richten op ontspanning dmv meditatie/yoga nidra ed. Er zijn opties om te leren hoe je tijdens een werkdag tussendoor kan ontspannen en een betere balans kan vinden. Oefeningen zijn ook mogelijk achter je bureau die zeer effectief kunnen zijn.

Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een passende offerte.

In vrijwel alle lessen pas ik Pralaya Yoga toe. Mijn Amerikaanse leraar Robert Boustany heeft deze vorm van yoga bedacht en uitgewerkt. Hij heeft de houdingen zo aangepast dat ze gunstig kunnen werken voor onze Westerse manier van leven. Je kunt het lichaam vrijer maken door oa het bindweefsel (fascia) in je lichaam los(ser) te maken en bepaalde spieren te versterken. Door goed uit te lijnen en stabiliteit te brengen rondom gewrichten kan het lichaam weer in balans komen. Daardoor kan de energie beter gaan stromen wat kan helpen om allerlei “klachten” te verminderen. De houdingen kunnen goed ondersteunen bij o.a. rugklachten, nek- en schouderklachten, bekkenproblemen, knieproblemen en stress.

Back To Top